AMSTERDAM - Robbie Bach, president van Microsoft’s entertainment divisie, heeft laten weten dat hij er nog niet zeker van is of Microsoft zich gaat bezighouden met handheld-gaming. Dit omdat het volgens hem zeer twijfelachtig is hoe deze markt zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Zo verwacht hij namelijk dat mobiele telefoons steeds krachtiger gaan worden en langzaam de rol van de Nintendo DS en de PSP zullen overnemen. “De mobiele markt is een zeer interessante markt. Je moet alleen wel vroegtijdig beslissen welke kant het op zal gaan”, vertelt Bach tijdens de eerste Microsoft Open House.

“Je moet gokken of de toegewijde apparaten op de handheld-markt nog verder zullen groeien, of dat de telefoon straks krachtig genoeg blijkt te zijn - en over een sterke batterij beschikt - waardoor mensen zullen denken: ‘Nee, ik wil nu één apparaat waar een aantal games, wat muziek en een paar video’s op staan.’ Ik denk dat dit wel eens de richting kan zijn waarin de markt zich zal bewegen.”

iPhone

Hoewel Bach de naam van Apple’s apparaat niet noemde doelt hij hier uiteraard op het succes van de iPhone. Hij laat verder weten dat hij niet uitsluit dan Microsoft in de toekomst met een soortgelijk apparaat op de markt zal komen.

Zo voorziet hij een grote toekomst voor een eventuele samensmelting van de Xbox en Microsoft’s mediaspeler Zune. “Toch zal dit in de komende maanden nog nergens toe leiden”, verzekerde hij.