AMSTERDAM - Drie voormalig medewerkers van ontwikkelaar Bungie maken vandaag bekend dat ze een nieuwe studio hebben opgericht. Michel Bastien, Damián Isla en Rob Stokes zullen verder gaan als Moonshot Games.

Moonshot Games zal zich vooral gaan bezig houden met het ontwikkelen van downloadbare games en beschikt hierbij over aardig wat in-house kwaliteiten. Zo was Bastien bijvoorbeeld de lead producer van Halo 2 en 3, nam Isla de AI en gameplay van deze serie voor zijn rekening en was Stokes verantwoordelijk voor het script en het design van de missies.

“Het Moonshot team gelooft er sterk in dat de grote successen niet alleen toebehoren aan de miljoenenprojecten die door legers van teams gemaakt worden”, zegt de nieuwe studio op hun website. “Er is namelijk ook een plek in de geschiedenisboeken voor die kleine projecten, slim gemaakt met een bescheiden budget en ontwikkeld door ervaren handen.”

Halo-franchise

De drie ontwikkelaars zullen bij Moonshot Games ook nog de hulp krijgen van grafisch kunstenaar Mike McCain uit Seattle. Met welke game de verse studio als eerste aan de slag gaat wordt nog niet duidelijk. Wel zijn de heren bij Bungie vertrokken nog voordat deze klaar was met de Halo-franchise.

Zo ligt sinds vorige maand Halo 3: ODST in de winkels en is de ontwikkelaar momenteel bezig met Halo: Reach. Dit zal echter wel de laatste Halo-game van Bungie worden als we de studio mogen geloven. Halo: Reach staat gepland voor een release in de herfst van 2010.