Volgens het Amerikaanse tijdschrift BusinessWeek is Nintendo het beste bedrijf ter wereld. Hiermee laat het Japanse gamebedrijf onder meer Google en Apple achter zich die respectievelijk de tweede en derde plaats bekleden.

BusinessWeek heeft voor hun lijst maar liefst 2.500 bedrijven onder de loep genomen waarvan er veertig op de prestigieuze lijst terecht zijn gekomen.

Ondernemingen moesten een minimale omzet van 10 miljard dollar genereren en minimaal 25 procent van de inkomsten moesten in het buitenland vergaard zijn.

Tot slot werden de bedrijven die overbleven beoordeeld op de groei in de verkoopcijfers en de waardevermeerdering van de onderneming in de afgelopen vijf jaar. Zo zijn de verkoopcijfers van Nintendo in die periode volgens BusinessWeek met 36 procent gestegen.

Innovatie

“Ondanks de moeilijke tijden die het afgelopen jaar met zich mee bracht heeft Nintendo met haar blijvende accent op innovatie het bedrijf geholpen om ‘must haves’ te ontwikkelen zoals de DS handheld en de Wii console. Deze lieten de producten van Sony en Microsoft ver achter zich”, aldus BusinessWeek.

Hoewel BusinessWeek het bedrijf dus aanwijst als een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld werd tijdens de presentatie van Nintendo’s kwartaalcijfers afgelopen zomer duidelijk dat de algemene verkoop met 40,1 procent omlaag was gegaan. Ook viel de winst terug met 60,6 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.