Uitgever SEGA maakt vandaag bekend dat de release van hun aankomende RPG Alpha Protocol verschoven wordt naar de lente van 2010. De game zou aanvankelijk nog deze maand verschijnen.

De officiële aankondiging van SEGA volgt op de aanhoudende geruchten van de afgelopen weken waarin verschillende partijen lieten weten dat de game wel eens naar volgend jaar zou kunnen worden verschoven. Zo hadden onder meer enkele webwinkels de game al een releasedatum van 1 juni 2010 meegegeven.

Waarom Alpha Protocol wordt uitgesteld maakt SEGA niet bekend. Wel is het al de tweede keer dat de release hiervan op de lange baan wordt geschoven. Toen de game werd aangekondigd wist SEGA hier namelijk bij te vermelden dat deze in februari 2009 moest gaan verschijnen.

Mysterie

In Alpha Protocol kruipt de speler in de huid van de Amerikaanse undercover agent Michael Thornton, die op een missie is om het mysterie rond een neergeschoten vliegtuig in Oost Europa op te lossen. De zaak wordt extra lastig gemaakt omdat dit waarschijnlijk met een Amerikaanse raket is gebeurd.

Alpha Protocol wordt ontwikkeld door Obsidian, hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor onder andere KOTOR 2 en Neverwinter Nights 2. De game verschijnt volgend jaar dus voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc