Junction Point en Disney Interactive Studios hebben bekend gemaakt dat de game Epic Mickey exclusief naar de Wii komt.

De laatste tijd deden er meerdere geruchten de ronde over de nieuwe Disney game, maar nu is de titel officieel bevestigd. De game met Mickey Mouse in de hoofdrol wordt ontwikkeld door Junction Point dat een paar jaar geleden werd gekocht door Disney.

Warren Spector, de voormalige eigenaar van Junction Point en bedenker van games als Deus Ex, Thief en System Shock, is intensief bij de titel betrokken. Epic Mickey moet een singleplayer actiegame worden die eind 2010 exclusief voor de Wii verschijnt.

Verf

De setting van de game die Mickey Mouse met een verfkwast betreedt, oogt duister. Eerdere geruchten over de game stelden dat spelers in Epic Mickey zich een weg door de donkere levels moeten schilderen met de Wii Remote.

Het verhaal van de game zou volgens die speculaties gaan over oude of vergeten Disney-personages die wraak willen op Mickey Mouse, omdat zij jaloers zijn op Mickeys geld en faam. Eind deze maand zal Disney met nieuwe informatie komen over de game en zal blijken of ook deze geruchten kloppen.