AMSTERDAM - Rob Bowling van Infinity Ward denkt erover om een film te maken van de populaire shooter Call of Duty. Activision heeft de merknaam voor de film al geregistreerd, zodat niemand anders deze naam kan gebruiken.

Bowling postte gisteren op Twitter vanuit Parijs. “Geluncht met Xavier Gens, director van de Hitman-film toen ik in de stad was. Gepraat over gamefilms.”

Hoewel het niet duidelijk is om welke game dit zou gaan, is het goed mogelijk dat dit de Call of Duty-reeks zou kunnen zijn.

Activision heeft de naam van de game namelijk geregistreerd voor filmgebruik. Dit is vrij recent al gebeurd: op 21 september. Hierdoor is het zeker denkbaar dat Bowling en Gens het over de populaire franchise hadden tijdens de lunch.

Komedie

Volgens een Amerikaans patenten & merknamenkantoor is de naam ‘Call of Duty’ gearchiveerd voor gebruik in “pre-recorded movies die komedie, drama, actie, avontuur, muziek, theatrale voorstellingen en/of animatie bevatten”.

Een eventuele film zal nog een tijd op zich laten wachten. Ondertussen kunnen Call of Duty-fans de nieuwe game Modern Warfare 2 spelen, dat 10 november uit zal komen op de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.