AMSTERDAM - Uitgever Ubisoft heeft de developer van de raceserie TrackMania gekocht. Ubisoft noemt de overname een belangrijke stap voor hun aanwezigheid in de online gaming-sector.

Dit bevestigt Ubisofts CEO Yves Guillemot: “Met Nadeo heeft Ubisoft een team van experts erbij gekregen, een van de beste online-technologieën die bestaan en een grote multiplayer game met een ongeëvenaarde reputatie in de trouwe gemeenschap.”

“We zijn erg opgewonden over het idee om TrackMania te introduceren bij een veel breder publiek en om de expertise van Nadeo’s teams te delen met onze andere ontwikkelaars”, stelt een tevreden Guillemot.

Nadeo

Florent Castelnérac, baas van Nadeo, voegt daar aan toe dat de ontwikkelaar het ziet als een grote kans om onderdeel uit te mogen maken van Ubisoft. De samenwerking zou Nadeo en de TrackMania-franchise naar nieuwe horizons voeren.

“Nadeo’s team wilde graag dat deze overname plaatsvond. Net als spelers uit de gemeenschap, zien wij onszelf als complementerend voor Ubisoft en wij geloven dat we snel samen vooruit komen.”

TrackMania 2

Onlangs kondigde de ontwikkelaar TrackMania 2 aan. Net als in voorgaande delen kunnen spelers hier weer geheel naar eigen inzicht tracks ontwerpen. Spelers kunnen een bepaalde track vervolgens zo vaak racen als ze willen totdat de tijd voorbij is.

Nadeo gaf aan dat ze de game eind 2010 willen uitbrengen voor de pc. Een uitgever voor de nieuwe titel hebben ze dus inmiddels al gevonden.