AMSTERDAM - Activision heeft bekend gemaakt dat FreeStyleGames muziekgame voor aspirant-DJs eind deze maand in de Europese winkels ligt.

DJ Hero verschijnt hier op 30 oktober voor de PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360 en de Wii. In de nieuwste titel in Activisions reeks muziekgames, kunnen spelers het tegen elkaar opnemen bij het remixen van nummers en het spinnen en scratchen van discs.

Volgens Mike Griffith, CEO van uitgever Activision, zal DJ Hero een veel breder publiek aanspreken dan de Guitar Hero-franchise. Dit niet zozeer door de verschillende muziekstijlen, maar eerder door de content en de gameplay.

Jazzy Jeff

DJ Hero zal in ieder geval veel stijlen en exclusieve mixes bevatten. Meerdere DJs hebben namelijk nummers aangeleverd voor de game, waaronder zowel eigen nummers als mash-ups van bekende popnummers. Een aantal van deze DJs verschijnt bovendien als speelbare personages in de game. Het gaat hierbij onder andere om DJ Shadow, Grandmaster Flash, DJ Jazzy Jeff en Daft Punk.

Volgens DJ Shadow, die nauw betrokken is bij het project, hebben de artiesten die meewerken aan DJ Hero zelden zo veel vrijheid gegeven voor het gebruik van hun muziek. De Dj denkt dat de game in dat opzicht indruk gaat maken eind oktober.