Op de website die Xbox 360-achievements publiceert is een lange lijst met achievements verschenen voor Call of Duty: Modern Warfare 2.

In totaal zijn er vijftig serieuze en ludieke achievements die bij elkaar goed zijn voor 1.000 punten. Behalve de meer voorspelbare achievements voor het uitspelen van de game, het behalen van scores en het doden van vijanden, geven de achievements ook een eerste indruk van wat voor soort missies je kunt verwachten.

Zo zul je Burger Town moeten verdedigen, kun je Whiskey Hotel bezetten en moet je opdrachten uitvoeren in een vliegtuigkerkhof. De PlayStation 3-versie van Modern Warfare 2 zal waarschijnlijk vergelijkbare Trophies krijgen.

Wel nieuwe content

Toekomstige downloadbare content zal ongetwijfeld meer achievements met zich meebrengen. Vorige week werd duidelijk dat Activision in de lente van 2010 waarschijnlijk met nieuwe content voor de game wil komen.

Energiedrankfabrikant Monster zegt namelijk 5.000 van de Modern Warfare 2 Map Pack codes te gaan weggeven welke gepland staat voor een release in de ‘lente van 2010’.

Geen nieuwe content

Infinity Ward houdt zelf nog een slag om de arm. Een woordvoerder van de studio stelt dat ze nog niet eens hebben nagedacht over nieuwe content, laat staan dat ze al iets in die richting hebben ontwikkeld. “We beginnen niet aan DLC voordat de game zelf klaar is,” stelt Rob Bowling namens de ontwikkelaar.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is in ieder geval vanaf 10 november verkrijgbaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.