AMSTERDAM - 20th Century Fox en de makers van Ice Age werken momenteel aan een nieuwe animatiefilm gebaseerd op het universum van Will Wrights evolutie-sim Spore.

Nog voordat Spore vorig jaar september werd uitgebracht, maakte bedenker Will Wright bekend dat Electronic Arts graag films zou willen maken over Spore. Nu, een jaar en enkele Spore-games verder, kondigt de filmmaatschappij Fox officieel aan dat er een Spore-film in de maak is.

Het gaat om een digitale animatiefilm die wordt gemaakt en geregisseerd door de studio die ook de Ice Age-films voor haar rekening nam. Bovendien wordt het script uitgewerkt door twee schrijvers van Disney. Electronic Arts en Maxis zullen de film mede produceren.

Spore Hero

"Ik ben altijd op zoek naar unieke werelden om te animeren. Vanuit ieder perspectief bezien: visueel, thematisch en inhoudelijk, heeft de wereld van Spore de potentie om iets echts origineels op te leveren voor het grote scherm", zegt regisseur Chris Wedge over het project.

De nieuwste games uit Wrights franchise, Spore Hero voor de Wii en Spore Hero Arena voor de Nintendo DS, zullen komende week op 9 oktober in de winkels liggen.

Game-films

De filmindustrie lijkt steeds meer heil te zien in films gebaseerd op games. Zo schijnt Electronic Arts zich momenteel niet alleen bezig te houden met een Spore-film, maar ook met een film over The Sims, Army of Two, Dead Space, Dante’s Inferno en Mass Effect.

Andere projecten voor het witte doek zijn New Line Cinema’s Gears of War-film die in 2010 uit zou moeten komen, films geïnspireerd op Lost Planet en op de arcade-klassieker Asteroids en een verfilming van Uncharted.