AMSTERDAM - Recente firmware voor de Wii zou niet goed werken op enkele consoles. Sommige Wii-eigenaren klagen dat hun console halverwege de installatie crasht en niet meer opstart.

Nintendo heeft het Wii System Menu 4.2 onder meer ontwikkeld om moddende gamers die bijvoorbeeld gebruik maken van Homebrew te bestrijden.

Het bedrijf verklaart daarom dat negatieve bijwerkingen van de nieuwe update vooral gemodificeerde Wii’s treffen en dat was wat Nintendo wilde bereiken.

Toch klagen andere Wii-eigenaren, zowel in Noord-Amerika als in Europa, dat zij nu eveneens kampen met defecte consoles. Tijdens het installeren van het Wii System Menu 4.2 bleef de console van deze ongelukkige gamers hangen, waarna de Wii niet meer opnieuw zou willen starten. Dit zou vooral recent gekochte consoles treffen.

Reparatie

Ook andere hardwarefabrikanten, zoals Sony, proberen vermeende piraterij op consoles en handhelds tegen te gaan met updates van de firmware. Meestal raakt dit enkel de beoogde modders. Er zijn sowieso niet veel onschuldige slachtoffers gevallen, stelt Nintendo, maar het bedrijf erkent dat er problemen zijn en belooft hier wat aan te doen.

"Als iemand problemen heeft met de Wii-console na het downloaden van Wii System Menu 4.2 en gelooft dat zijn systeem niet gemodificeerd is: neem contact op met onze klantenservice. Als wij menen dat je een normaal systeem hebt en de update heeft je console gecrasht, zullen wij het gratis repareren”, aldus Nintendo.