AMSTERDAM - Uitgever en ontwikkelaar Codemasters maakt vandaag bekend dat F1 2009 op 19 november in de Nederlandse winkels zal liggen voor de Wii en PSP. De Wii-versie van deze racegame zal geleverd worden met een plastic houder voor de WiiMote.

F1 2009 is de eerste Formule 1 game uit handen van Codemasters sinds ze de licentierechten hiervan in mei van dit jaar opkochten.

Volgens Codemasters zullen alle bekende F1 coureurs speelbaar zijn en hebben ze de officiële circuits in de game verwerkt. Naast de UMD-versie van de game zal deze ook als download beschikbaar komen voor PSP go-gamers.

“F1 2009 voor de Wii is een authentieke weerspiegeling van het Formule 1 wereldkampioenschap van 2009”, zegt Codemasters in het persbericht.

Gezin

“De game is toegankelijk voor het hele gezin en biedt ook uitdagingen voor de meer ervaren race-fans. Verder zal de game het mogelijk maken om samen of tegen elkaar te spelen in de splitscreen-modus voor twee spelers.”

Naast F1 2009 heeft Codemasters ook nog F1 2010 in ontwikkeling en deze racegame zal begin volgend jaar naar de Xbox 360 en de PlayStation 3 komen. Deze game wordt gebouwd op de engine van GRID.