Art director Ken Feldman van Sony heeft in een interview gezegd dat hij binnen Sony heeft gelobbyd om van God of War III een first-person shooter te maken. “Ik heb het geprobeerd, maar helaas zonder succes”, aldus Feldman.

“Ik probeerde Stig [director van de game, red.] over te halen om van God of War III een first-person shooter te maken. Kratos zou een aantal zeer brute wapens kunnen gebruiken waarmee hij de goden kapot ging scheuren. Helaas zag hij niet in hoe briljant dit idee was”, vertelt de art director.

In het interview wordt verder duidelijk dat het ontwikkelingsteam het trotst is op de in-game gezichtsanimaties van Kratos. “We hebben alle animaties van zijn gezicht in-house ontwikkeld”, vertelt een tevreden Bruno Velazquez. “Voor minder belangrijke personages hebben we het ‘Metric preformance capture’-systeem gebruikt. Maar als deze eenmaal waren geïmplementeerd gingen onze animator de animaties alsnog tot in de kleinste details uitwerken.”

GoW Collection

God of War is – chronologisch gezien - inmiddels toe aan het derde deel binnen de serie en de game verschijnt in maart 2010 exclusief voor de PlayStation 3. Voor die tijd kunnen fans van de serie eerst nog aan de slag met de God of War Collection.

Hierin zitten zowel God of War als God of War II en deze bundel voor de PS3 is bedoeld om gamers de eerste twee delen uit de serie op 720p en met 60fps te kunnen laten spelen.