Sinds vandaag ligt Risen al in de Nederlandse winkels en ontwikkelaar Piranha Bytes komt nu ook met een demo van deze game. Verder zijn gisteren eindelijk de demo’s van Need for Speed: Shift en Brütal Legend op Xbox Live en het PlayStation Network verschenen.

In de demo van Risen kunnen spelers een voorproefje krijgen van de avonturen op het eiland Faranga want hierin kunnen ongeveer de eerste 45 minuten van de game gespeeld worden. Daarnaast dient de demo als hardware-test waarmee gamers kunnen kijken hoe de game zal draaien op hun hardware configuratie. De demo is 1,1GB groot.

Electronic Arts beloofde vorige week al met een demo van Brütal Legend te komen maar deze bleek uiteindelijk alleen voor Amerikaanse gamers downloadbaar te zijn. Na enig uitstel is de demo van deze humoristische hack ’n slash-game deze week dan toch nog vrijgegeven voor het Europese Xbox Live en het PlayStation Network.

Jack Black

Brütal Legend verschijnt op 15 oktober voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De game vertelt het verhaal van Eddie Riggs, een roadie die gespeeld wordt door acteur Jack Black.

Op een avond raakt Eddie bewusteloos door een ongeval op het podium, waarna hij ontwaakt in een vreemde wereld waar hij de kwaadaardige Doviculus moet zien te verslaan. En dat doet hij met behulp van alle kennis die hij tijdens zijn werk als roadie heeft opgedaan.

Tot slot kwam Electronic Arts deze week ook nog met een demo van hun race-game Need for Speed: Shift naar de Xbox 360 en de PlayStation 3. De volledige versie van deze titel is echter al sinds 18 september verkrijgbaar.