AMSTERDAM - Ontwikkelaar Naughty Dog, verantwoordelijk voor Uncharted 2: Among Thieves, laat weten dat ze graag een nieuwe Jak and Daxter-game willen maken voor de PlayStation 3.

“We zouden daar echt dolgraag aan werken”, aldus senior manager of marketing Arne Meyer.

Naughty Dog begon in 2001 de Jak and Daxter trilogie met The Precursor Legacy, en na deze drie games voor de PlayStation 2 te hebben ontwikkeld ging de studio zich richten op de nieuwe Uncharted franchise.

Sinds de studio echter de productie van Uncharted 2: Among Thieves heeft afgerond, zijn er volgens Arne Meyer steeds meer gamers die vragen om een nieuwe Jak and Daxter van hun hand.

“We horen nu wel erg veel berichten van onze Jak-fans, en zelfs de Crash-fans, van lang geleden”, zegt Meyer. “En terwijl we die wensen horen hebben we eigenlijk enorm veel zin om weer aan een nieuwe Jak voor ze te werken op een gegeven moment. Maar dat kan misschien toekomstmuziek zijn, want op dit moment zijn we nog bezig met ons door Uncharted te werken.”

High Impact

Jak and Daxter-fans die niet zo lang op een nieuw avontuur willen wachten kunnen later dit jaar op de PlayStation 2 en de PSP al aan de slag met The Lost Frontier. Echter wordt deze game niet door Naughty Dog maar door High Impact Games ontwikkeld. De game moet in de aankomende herfst naar de winkels komen.

Het kan overigens nog wel even duren voordat Naughty Dog weer tijd heeft om zelf een Jak and Daxter-game te maken aangezien creative director Amy Hennig onlangs liet weten dat ze nog wel even zullen doorgaan met de Uncharted serie. “Hoofdrolspeler Nathan Drake gaat gelukkig nog meer avonturen beleven”, zei Hennig.

Uncharted 2: Among Thieves zal vanaf 16 oktober exclusief verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3.