Jonathan Knight, de schrijver, producer en regisseur van Dante’s Inferno, heeft in een interview met PlayStation: The Official Magazine gezegd dat hij het als een groot compliment ziet dat zijn game vergeleken wordt met God of War.

“We krijgen er nooit genoeg van om dat te horen omdat het simpelweg het grootste compliment is dat we kunnen krijgen”, vertelt Knight. “We hopen dat we het waard zijn. Die jongens leveren hun beste werk af en er bestaat geen twijfel over dat God of War III spectaculair gaat worden. Ik sta als eerste in de rij om het te kopen!”

“Ik hoop dat de vergelijkingen worden gemaakt omdat ons combat-systeem net zo goed werkt. De besturing van het personage is namelijk zeer direct, alles gaat lekker snel, je kunt eenvoudig verschillende acties maken, je voelt je enorm krachtig en uiteindelijk is het gewoon een hele leuke game op te spelen”, aldus Jonathan Knight.

Onderscheiden

Hij liet weten dat er naast God of War nog wel meer games waren die hem hebben geïnspireerd, maar hij liet ook weten op welke punten Dante’s Inferno zich straks zal gaan onderscheiden tussen de andere hack ’n slash-games.

“Ik denk dat we ons zullen onderscheiden omdat onze game is gebaseerd op een geweldig stuk literatuur. Vanuit daar bedachten we allemaal frisse gameplay-elementen zoals het Holy Cross-wapen, de mogelijkheid om de gedoemde mensen te vergeven of te straffen en het rijden op grote demonen.”

Gedicht

De titel van de game is gebaseerd op een gedicht van Dante Aligheri en deze man speelt zelf ook de hoofdrol in deze bloederige game. Echter zal de speler hier niet als dichter aantreden, maar als een sterke ridder die over magische krachten beschikt.

Dante zal zich in deze game een weg door de hel moeten vechten om zijn grote liefde Beatrice te redden. Beatrice is in het gewone leven namelijk vermoord en om verkeerde redenen naar de onderwereld gestuurd. Verder zal de game over een flink aantal eindbazen beschikken en zal Dante zelfs de strijd aangaan met ‘de Dood’ zelf.

Het grafische ontwerp van de hel komt van de hand van Wayne Barlowe. Hij is hiervoor gekozen wegens zijn werk aan Barlowe’s Inferno. Dit is een aantal kunstwerken geïnspireerd op het gedicht van Dante. Dante’s Inferno verschijnt op 12 februari 2010 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PSP.