Naast alle grote titels die dit jaar te spelen waren op de Tokyo Game Show vonden we ook wat minder grote spellen die er veelbelovend uitzagen. De point-and-click-adventure met de titel Again: Eye of Providence was daar één van. Deze game van de makers van Hotel Dusk: Room 215 weet het point-and-click-genre op een leuke en originele manier aan te vullen.

Again staat gepland voor een release in Japan op 10 december 2009. De woordvoerder van Koei/Tecmo, de uitgever van deze game, wist ons te vertellen dat de game wel degelijk een Europese release zal krijgen, maar een specifieke datum werd niet gegeven. De release in Amerika zal echter ergens in 2010 zijn en hopelijk hoeven we in Europa niet veel langer te wachten. De game zal in Amerika en Europa waarschijnlijk wel onder een andere titel worden uitgebracht, simpelweg omdat de titel Again voor de Engelstalige landen niet zo goed klinkt.

In Again speel je als Jonthan Weaver, een FBI-agent met een bloederige geschiedenis. Wanneer enkele moordzaken verdacht veel lijken op de manier waarop je eigen ouders om het leven zijn gekomen, moet je alles op alles zetten om de zaken op te lossen en een herhaling van de bloederige tragedie te voorkomen.

Als een boek

Dat de DS zich dankzij de combinatie van de twee verschillende schermen bijzonder goed leent voor het point-and-click-genre blijkt ook weer bij deze game. Tijdens het spelen van Again is het de bedoeling dat de DS als boek wordt vastgehouden. Op het rechterscherm verschijnt een situatie in het heden en op het linkerscherm dezelfde situatie, maar dan in het verleden.

Dus stel je staat in een gang voor een dichte deur in het heden, dan kan die deur in het verleden gewoon openstaan. Door dit verschil in het heden met de stylus aan te wijzen, kun je de speciale gaven van Jonathan gebruiken die 'Past Vision' heet. Het komt er op neer dat je een kort filmpje te zien krijgt dat jou voorschotelt wat er in het verleden achter de deur gebeurd is. Door te zoeken naar aanwijzingen en gebruik te maken van de genoemde 'Past Vision' zul je de moordzaken moeten oplossen en voorkomen dat het verleden zich herhaalt. Je zult dus vaak de verschillen aan het zoeken zijn tussen de twee DS-schermen.

Tot leven brengen

Er is voor Again gebruik gemaakt van foto's van echte acteurs om de verschillende personages tot leven te brengen. Dat ziet er leuk uit en geeft ook een beetje een filmische sfeer die goed past bij de detectivestijl van Again. Je moet vrij veel lezen in de game wat op zich wel normaal is voor een point-and-click-titel en ook is de game doorspekt met tussenfilmpjes. Er is dus veel ruimte voor het verhaal en dat is voor een point-and-click-adventure een pluspunt wat ons betreft.

De point-and-click-adventure Again ziet er al met al zeker veelbelovend uit. Dankzij de mogelijkheden die de DS biedt en de interessante toevoeging van de Past Vision, weet de game een nieuwe benadering te geven aan het point-and-click-genre. Grafisch gezien mag de game er ook zeker wezen en het verhaal, dat blijft natuurlijk afwachten. In ieder geval is Again voor DS-bezitters echt een titel om naar uit te kijken.

Platform: DS | Release: nog niet bekend