AMSTERDAM - Sony heeft vandaag nieuwe firmware vrijgegeven voor de PSP en de PSP go. Deze firmware 6.10 maakt onder meer bluetooth-tethering mogelijk op de nieuwe handheld waardoor deze te synchroniseren is met mobiele telefoons en als modem gebruikt kan worden.

De PSP go is de nieuwe handheld van Sony en ligt sinds vandaag in de Nederlandse winkels. In tegenstelling tot de oudere PSP modellen ondersteunt de PSP go wel bluetooth en met de nieuwe firmware zal deze dus te koppelen zijn aan andere bluetooth apparaten. Firmware 6.10 is vanaf nu beschikbaar via het update menu van de PSP.

Sony adviseert iedereen die vandaag een PSP go koopt om deze nieuwste update direct te downloaden “om er zeker van te zijn dat gamers kunnen genieten van een volledige compatibiliteit met MediaGo en andere PSP titels.”

Verder wordt door de nieuwe firmware ook SensMe toegevoegd, waardoor muziek op een overzichtelijke manier gerangschikt wordt, en zal er nieuwe MediaGo software te gebruiken zijn.

Geen UMD

De PSP go ligt vanaf vandaag dus overal in de winkels maar beschikt niet langer over een UMD-drive die in oudere modellen wel aanwezig was. Sony wil gamers voortaan dan ook al hun PSP-games digitaal laten aanschaffen.

Aanvankelijk was er het plan om het converteren van UMD-games naar de PSP go mogelijk te maken, maar onlangs liet Sony weten dat dit toch niet ging gebeuren.

Om gamers die overstappen naar het nieuwe model toch nog enigszins tegemoet te komen kan iedereen die nog over UMD-games beschikt na de registratie van hun PSP go drie gratis games downloaden. Deze actie geldt tot en met 31 maart 2010.