AMSTERDAM - Nintendo maakt vandaag bekend dat The Legend of Zelda: Spirit Tracks op 11 december in de Europese winkels zal liggen. De DS-titel is het vervolg op The Legend of Zelda: Phantom Hourglass uit 2007.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks maakt gebruik van dezelfde visuele stijl die kenmerkend was voor Phantom Hourglass, maar in plaats van een bootje zal Link in deze DS-game gebruik maken van een magische trein die voorzien is van een groot kanon. Hiermee zal de speler zich met Link door de hele spelwereld kunnen verplaatsen.

“Link beschikt in The Legend of Zelda: Spirit Tracks ook over een nieuwe compagnon: de Phantom”, vertelt Nintendo over hun aankomende titel. “Dit grote harnas reageert op commando’s van Link en helpt hem bij het verslaan van vijanden en kan door vuur en lava lopen.”

Meer Nintendo

De aankondiging van de releasedatum voor Spirit Tracks volgt op die van enkele andere grote Nintendo titels die dit jaar zullen verschijnen.

Zo hoorden we gisteren dat Wii Fit Plus op 30 oktober naar de Wii komt en werd een week geleden duidelijk dat New Super Mario Bros. Wii op 20 november in de winkels zal liggen.