AMSTERDAM - Website 12Game.com kondigt aan dat ze in samenwerking met Digital Distribution BV als eerste in Nederland zullen starten met het aanbieden van games die volledig legaal te downloaden zijn. De nieuwe service moet ergens begin deze maand gelanceerd worden.

Webshop 12Game zegt intensief overleg te hebben gevoerd met de game-industrie en veel onderzoek te hebben gedaan naar de huidige mogelijkheden op het gebied van het digitaal aanbieden van nieuwe games.

Digital Distribution BV zal hierbij als dragend platform dienen en moet voor de feitelijke afhandeling van de games zorgen.

“12Game.com zal de eerste online shop in Nederland zijn die volledige, zowel nieuwe als ook oudere games, van alle grote gameontwikkelaars waaronder Ubisoft en SEGA op deze wijze gaat aanbieden”, zegt de website in het persbericht. De consument wordt volgens 12Game op deze manier niet opgezadeld met verzendkosten en zo wordt ook een snellere levering van de games mogelijk.

Direct downloaden

Pre-orders zullen op deze manier vanaf 00.00 uur beschikbaar komen op de dag van de release. “Wij zijn erg blij met de samenwerking met online gamespecialist 12Game.com en kijken uit naar de eindeloze mogelijkheden die ons nieuwe distributie platform te bieden heeft”, aldus Rene Posthuma, technisch directeur van Digital Distribution BV.

Ook uitgever en ontwikkelaar Ubisoft zegt wel toekomst te zien in het nieuwe distributiesysteem. “Met de samenwerking tussen Ubisoft en Digital Distribution BV is er een belangrijke stap gezet richting de toekomst van een belangrijk distributiekanaal voor games”, aldus Edwin Groeneveld, managing director Benelux van Ubisoft. De service zal binnenkort op 12Game.com beschikbaar komen.