Ontwikkelaar Infinity Ward heeft vandaag meer duidelijkheid gegeven over het internationale machtmaking-systeem van Modern Warfare 2. Daarnaast wordt bekend dat er in de lente van 2010 downloadbare content voor de game verschijnt.

“De functie waar veel gamers naar blijven vragen is de mogelijkheid om verbinding te kunnen maken met de ‘best mogelijke’ game, in plaats van de eerst volgende game die beschikbaar komt”, vertelt Robert Bowling van Infinity Ward. “En dat zit nu allemaal in het matchmaking-systeem gebouwd.”

“Het zal dus niet meer nodig zijn om een aparte instelling te activeren waarin je handmatig moet vragen of je in de best mogelijke game voor jouw verbinding terecht kunt komen. Dat zou nu allemaal automatisch moeten gaan gebeuren. Zonder dat jij hier als speler dus nog een aparte stap voor hoeft te ondernemen”, aldus de community manager.

Monster drankje

Verder wordt vandaag duidelijk dat uitgever Activision in de lente van 2010 waarschijnlijk met downloadbare content voor hun nieuwe shooter zal komen. Deze maand komt energiedrank fabrikant Monster namelijk met een speciaal Modern Warfare 2 drankje op de markt en op een aantal van deze blikjes staat vermeld dat de consument kans maakt op een Map Pack code voor de game.

Monster zegt 5.000 van deze MW2 Map Pack codes te gaan weggeven welke gepland staat voor een release in de ‘lente van 2010’. Verder maakt iedereen die de nieuwe energiedrank koopt kans op de CoD: MW2 Hardened Edition, exclusieve PlayStation 3 of Xbox 360 console thema’s en gratis Monster energiedrank.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is vanaf 10 november verkrijgbaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.