AMSTERDAM - Later dit jaar komt Activision met Band Hero, een nieuwe game binnen de Guitar Hero-franchise welke bedoeld is voor een breder en jonger publiek. Vandaag wordt de nieuwe drumset en gitaar onthuld die gelijktijdig met de game zullen verschijnen.

“Het is een herontworpen drumstel met een ‘zwevend’ drum pad design dat voorzien is van stille drum heads en beter bereikbare knoppen om door het game-menu te komen”, vertelt Activision.

“Het verbeterde pedaal biedt gamers daarnaast een betere respons tijdens het drummen, en ook zal er een tweede pedaal kunnen worden toegevoegd.”

“Spelers kunnen dus ook die dubbele baspartijen eruit gooien in de Expert+ tracks die als downloadbare content worden aangeboden. Verder zal de gitaar controller - die met de Europese versie van Band Hero wordt meegeleverd – een verbeterde strum bar krijgen en zal de slider op de hals helpen om de lastige solo’s te kunnen spelen”, aldus de uitgever.

Drum Grip

Band Hero staat gepland voor een release in november en zal speelbaar zijn op de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2. Ook komt er een speciale Band Hero-game naar de DS en ontwikkelaar Vicarious Visions onthulde enige tijd geleden de speciale Drum Grip voor deze game.

Net zoals de eerder verschenen Guitar Grip ervoor zorgt dat DS-gamers de gitaarpartijen op de handheld kunnen spelen moet de Drum Grip spelers de mogelijkheid bieden om ook ‘on the road’ te kunnen drummen. Deze Drum Grip is een siliconen hoesje dat enkel te gebruiken is op de DS Lite.