HAARLEM - Eerder deze maand lieten verschillende winkelketens weten de nieuwe PSP go te boycotten. Vandaag laat Sony weten dat ze echter hadden verwacht dat meer winkels kritiek zouden hebben op de handheld.

“We waren ons er zeer zeker van bewust dat men zorgen zou hebben toen we hiermee begonnen, en om eerlijk te zijn had ik veel meer negatieve reacties verwacht dan dat we tot nu toe hebben gekregen”, vertelt Claire Backhouse, PSP product manager van Sony Engeland.

“Iedereen vond het eigenlijk best een prima product. Ze zien het als een manier om mensen de winkel binnen te krijgen omdat het interesse opwekt, het is immers een geheel nieuw product. En ze hebben natuurlijk ook zeer goede verkoopcijfers gezien van de PSP 3000”, aldus Backhouse.

Gameshop

Enkele Europese winkels, waaronder de Nederlandse winkelketens Gameshop en Nedgame, lieten eerder deze maand weten de nieuwe handheld van Sony te gaan boycotten. Aanleiding hiervoor zou zijn dat games voor deze handheld alleen gedownload kunnen worden.

“Het apparaat biedt ondanks zijn fors hogere adviesprijs eigenlijk geen meerwaarde ten opzichte van de reeds beschikbare PSP 3000”, aldus de verklaring van Nedgame. De PSP go ligt vanaf morgen in de winkels.