HAARLEM - Voormalig Late Night presentator Jay Leno heeft in een interview met Sony gezegd dat hij zich zeer vereerd voelde toen hij werd gevraagd zijn stem te lenen aan Gran Turismo PSP. “Het was enorm spannend”, aldus Leno.

Jay Leno zegt dat ontwikkelaar Polyphony Digital aanvankelijk contact met hem had gezocht om zijn grote collectie auto’s te gebruiken voor de geluidseffecten van de motoren in de game.

“Ik denk dat ze hebben gehoord dat ik een aantal ongewone wagens bezit en daar wilden ze graag de geluiden van komen opnemen”, vertelt hij.

“Voor mij was dit geweldig want als kind kocht ik al platen met die geluiden. Terwijl andere kinderen naar The Beatles luisterden had ik een plaat van de BRM 16 cilinder."

"Dus ze belden me voor deze geluiden en ik zei direct dat ik het leuk vond om mee te werken. Toen vroegen ze ook meteen of ik mijn stem aan de game wilde lenen, en ik denk dat het een enorme eer is. Ja het was echt heel spannend.”

Blastolene Special

Naast het een en ander aan tekst voor Gran Turismo PSP te hebben ingesproken en de geluiden van zijn wagens beschikbaar te hebben gesteld, zal zijn op verzoek gemaakte Blastolene Special als een ‘price car’ te winnen zijn na een aantal missies te hebben volbracht.

Gran Turismo PSP ligt vanaf morgen in de winkels, gelijktijdig met de release van de nieuwe PSP go.