HAARLEM - De producer van Resident Evil 5, Jun Takeuchi, bevestigt dat de nieuwe Director’s Cut-content ook naar de Xbox 360 komt. Dat zei hij tegen het Japanse tijdschrift Famitsu.

Het nieuwe stuk, dat ongeveer twee uur speeltijd heeft, wordt ook beschikbaar voor Xbox 360-bezitters maar dit zal volgens Jun Takeuchi wel in een ‘andere vorm’ zijn dan de PlayStation 3-versie. Details hierover volgen echter later.

Tot zover was enkel bekend dat de Director’s Cut, ook wel Alternative Edition genoemd, speelbaar zou zijn met de nieuwe Motion Controller van Sony.

Deze wordt gebruikt voor het richten en het zwaaien met het mes. Ook zou er met deze controller nieuwe gevechtselementen toegevoegd kunnen worden.

Jill Valentine

In dit nieuwe deel werkt de held van Resident Evil 5, Chris Redfield, samen met Jill Valentine, de heldin uit eerdere Resident Evil-games. Het speelt zich drie jaar voor de gebeurtenissen in deel 5 af.

Volgens Takeuchi was deze aflevering eigenlijk bedoeld als onderdeel van Resident Evil 5, maar het paste niet bij de rest van de game en dus werd het geschrapt. Dit deel zal nu als een aparte modus op het menuscherm van de game verschijnen.

Meer horror

Naast de motion controls op de PlayStation 3 zal de gameplay vrijwel hetzelfde zijn als de rest van Resident Evil 5. De game bevat zowel een offline als een online multiplayer. "De sfeer van het spel zal meer horror zijn dan de rest van Resident Evil 5", meent Takeuchi.