HAARLEM - Uitgever Namco Bandai heeft vandaag Enslaved aangekondigd voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De tactical action-adventure wordt ontwikkeld door Ninja Theory en moet ergens in 2010 gaan verschijnen.

Enslaved speelt zich 150 jaar in de toekomst af in een postapocalyptisch Amerika waarbij het verhaal draait om de complexe relatie tussen twee hoofdpersonages die het moeilijk met elkaar kunnen vinden.

“In Enslaved kruipt de speler in de huid van Monkey, een sterke einzelgänger, en hij moet samenwerken met zijn AI partner Trip, een technologisch onderlegde maar zeer verlegen vrouw.”

“Beiden zullen gevangen worden door een slavenschip en terwijl ze hiervan proberen te ontsnappen zal Trip er al snel achter komen dat Monkey haar enige hoop is om de reis terug naar huis te kunnen volbrengen”, aldus Namco Bandai.

Volgens de uitgever zullen spelers in de game zelf op zoek moeten naar de perfecte combinatie van combat, strategie en het verkennen van de spelwereld.

Gollum

Enslaved komt niet van geheel onbekende hand want acteur en regisseur Andy Serkis (Gollum uit Lord of the Rings) is aangetrokken om de game te regisseren en de hoofdrol van Monkey te vertolken.

Daarnaast wordt de soundtrack van de game verzorgd door componist Nitin Sawhney en zal Alex Garland (28 Days Later) het script voor Enslaved schrijven.

“Enslaved neemt spelers mee op een reis vol verrassingen waarin twee totaal verschillende personages een ongemakkelijk team vormen dat moet zien te overleven in het postapocalyptische Amerika”, vertelt Namco Bandai over hun nieuwe game.

“Enslaved zal prachtig gerenderde graphics combineren met aangrijpende muziek en vloeiende animaties.”