Microsoft en Lionhead Studios hebben vandaag het eerste deel vrijgegeven van Fable II Episodic. Gamers kunnen dit eerste deel van Fable II gratis downloaden via Xbox Live waarna in de komende weken tegen betaling de overige vier delen beschikbaar komen.

Het eerste deel van de serie downloads is 2GB groot en hierin maken spelers dus een begin met het verhaal in de wereld van Albion. Volgens Peter Molyneux van Lionhead Studios zal ieder hoofdstuk voorzien worden van een passend einde waarna de speler kan kiezen om het volgende deel te downloaden of direct de hele game binnen te halen.

Fable II Episodic werd tijdens de GamesCom in Keulen aangekondigd toen Molyneux ook officieel bekend maakte dat Fable III in ontwikkeling was. Een game waarvan Microsoft topman Phil Spencer denkt dat het wel eens speelbaar zou kunnen worden met Project Natal. “Het zou mij in ieder geval zeer zeker niet verbazen”, aldus de baas van Microsoft Game Studios.

“Volgens mij was Fable II een zeer goede release, waarmee ze [Lionhead Studios, red.] nieuwe zaken aan de franchise hebben toegevoegd. Het zou mij echt niet verbazen als Natal in de toekomst aan de Fable-games wordt toegevoegd”, aldus Spencer. Zowel de nieuwe Natal-besturing als Fable III verschijnen naar verwachting in de tweede helft van 2010.

Demo NBA 2K10

Naast het gratis hoofdstuk van Fable II kunnen Xbox 360-bezitters vandaag ook aan de slag met de demo van de basketbalgame NBA 2K10. De demo is 449MB groot en alleen beschikbaar voor Xbox Live Gold Members. De volledige versie van de game verschijnt op 9 oktober voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PSP.