AMSTERDAM - Uitgever en ontwikkelaar Valve heeft vandaag de Crash Course uitbreiding vrijgegeven voor hun zombie-shooter Left 4 Dead. De extra content is voor 560 Microsoft Points te downloaden.

De nieuwe Crash Course content voegt onder meer een nieuwe campaign aan de game toe welke zich tussen de No Mercy en de Death Toll campaign zal afspelen.

Hiermee wil Valve een Versus-modus aan de game toevoegen die niet langer zal duren dan dertig minuten. Daarnaast krijgen gamers ook enkele Survival maps, nieuwe locaties en zijn er nieuwe dialogen ingesproken door de Left 4 Dead-cast.

Naast de Xbox 360-versie zullen ook pc-gamers vandaag aan de slag kunnen met de Crash Course content voor Left 4 Dead.

Op dit moment is deze echter nog niet beschikbaar maar de DLC zal later vandaag gewoon op Steam moeten verschijnen. Waar Xbox 360-spelers nog 560 Microsoft Points moeten neertellen zal de content voor de pc-gamer geheel gratis zijn.

Zeer serieus

Met de release van deze uitbreiding wil Valve aantonen dat ze de ondersteuning van deze game zeer serieus nemen. Dit omdat het bedrijf flink wat kritiek over zich heen heeft gekregen na de introductie van Left 4 Dead 2. Volgens veel gamers is de release van een nieuw deel een jaar na de eerste Left 4 Dead namelijk veel te vroeg.

“We hadden nooit gedacht dat het nodig was om te zeggen dat we Left 4 Dead zullen blijven ondersteunen, omdat dit altijd al ons plan was”, zei Chet Faliszek van Valve onlangs.

Blog

“Vlak voor de E3 hadden we al via ons blog het een en ander losgelaten over de updates die er zouden komen. We hadden niet gedacht dat mensen zouden denken, ‘Hey wacht, nu gaan ze die dingen waar ze het toen over hadden niet meer doen’. Ja, dat doen we dus wel.”

Left 4 Dead 2 staat gepland voor een release in november van dit jaar op de Xbox 360 en de pc. Het eerste deel verscheen in november 2008.