AMSTERDAM - Game designer Fumito Ueda heeft laten weten dat hij graag de PlayStation 2-titel Shadow of the Colossus en diens voorganger ICO naar de PlayStation 3 wil brengen.

Dit omdat ze volgens hem gezien kunnen worden als een belangrijk onderdeel van zijn volgende game, The Last Guardian.

“Ik heb daar zeker interesse in”, vertelt Ueda in een interview met de website Kotaku. “Volgende week heb ik een bespreking over de mogelijkheden hiervan, maar het zou wel eens niet zo makkelijk kunnen zijn.

Dit omdat beide titels de limiet van de PS2 opzoeken. Het is zeer complex en dus geen makkelijke overstap naar de PS3. Maar ik wil het er echt over gaan hebben.”

Verder liet Ueda weten dat de aankomende verfilming van Shadow of the Colossus nog steeds in de planning ligt. “Het is niet zo dat ik hier helemaal niets mee te maken zal hebben”, vertelt hij over het project. In april werd bekend dat de game naar het witte doek zou komen maar veel details over de film zijn er tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Weinig details

Veel is er ook nog niet bekend over Ueda’s volgende game The Last Guardian. De exclusieve PlayStation 3-game werd tijdens de E3 van dit jaar officieel aangekondigd maar al veel eerder was bekend dat de game in ontwikkeling was.

The Last Guardian belooft veel overeenkomsten te gaan vertonen met zowel Ico als Shadow of the Colossus.