AMSTERDAM - Volgens Kazunori Yamauchi, de baas van ontwikkelaar Polyphony Digital, zal de ontwikkeling van Gran Turismo 6 sneller verlopen dan die van hun aankomende racegame Gran Turismo 5.

“Gran Turismo 5 is een titel die volledig vanuit niets moest worden opgebouwd, maar omdat we daar gewoon de tijd voor hebben genomen zal het ontwikkelen van de volgende versie een stuk sneller gaan. En dan heb ik het dus over de periode die het zal duren totaan de release”, zegt Yamauchi.

“Maar ik denk dat wanneer Gran Turismo 5 uit komt wij nog steeds zaken niet hebben gedaan die we er wel in hadden willen verwerken. Of we die dan zullen oppakken voor Gran Turismo 6 of de nieuwe versie voor de PSP, dat weet ik nog niet”, vertelt de baas van Polyphony Digital.

“Ik werk al vijftien jaar erg hard, en ik denk dat ik daar straks gewoon mee door blijf gaan.”

Releasedatum

Over een Europese releasedatum van deze exclusieve PlayStation 3-game wordt ook vandaag nog niks bekend. Wel is inmiddels duidelijk dat de game vanaf 31 maart in de Japanse winkels te vinden zal zijn.

Gamers met een PSP kunnen echter op 1 oktober al aan de slag met Gran Turismo PSP, welke op dezelfde dag in de winkels ligt als Sony’s nieuwe handheld, de PSP go.