Minh Le, de man achter het populaire Counter-Strike, laat vandaag weten met Tactical Intervention bezig te zijn. Een nieuwe shooter waarvan de beta-fase op korte termijn al van start zal gaan.

Nadat Couter-Strike 2 in 2008 op de plank werd gelegd is Minh Le bij ontwikkelaar Valve vertrokken en naar Zuid-Korea verhuisd. Hier kreeg hij namelijk de kans om met de financiële steun van een zakenman aan een nieuwe game te gaan werken. Volgens Le kunnen we straks dan ook een Counter-Strike achtige game verwachten waarin het allemaal om gijzelaars en terroristen zal draaien.

“Ik wil de game sneller maken zodat mensen niet steeds zo lang hoeven te wachten tussen de verschillende rondes”, vertelt Le over de gameplay van Tactical Intervention. “Een gemiddelde ronde zal twee minuten moeten gaan duren, misschien zelfs nog korter, zodat gamers niet meer zo lang zitten te niksen.”

Niet de mooiste

Volgens Minh Le behoort Tactical Intervention op grafisch gebied zeker niet tot de mooiste games, maar gaf het hem wel de mogelijkheid om zaken in de game te verwerken die hij altijd al in Counter-Strike had willen stoppen. Zo zullen de gezelaars een nieuw element vormen en lopen er tijdens de heftige actie ook burgers door het level die reageren op alles wat er om hun heen gebeurt.

Volgens de ontwikkelaar gaat zijn nieuwe game binnenkort de beta-fase in en moet deze nog voor het einde van dit jaar in de winkels verschijnen voor de pc.