Sinds de release van Halo 3: ODST zijn er flink wat gamers geweest die bij Microsoft en ontwikkelaar Bungie hebben geklaagd over een ‘onleesbare disc’. Vandaag komt de uitgever met een reactie op de problemen van hun nieuwste Halo-game.

“We zijn ons er van bewust dat een kleine groep mensen zegt dat ze de game niet kunnen spelen”, vertelt Microsoft. “We bekijken nu de problemen maar op dit moment lijkt het niet een zeer groot probleem te zijn.” Volgens Microsoft is ontwikkelaar Bungie momenteel bezig met het verzamelen van data van gamers die de problemen ondervinden en zullen ze hierna de oorzaak vaststellen en met een oplossing proberen te komen.

De melding dat de game-disc niet leesbaar is verschijnt in veel van de gevallen tijdens de campaign-modus van Halo 3: ODST. Er zijn zelfs gevallen waarbij de console geheel het loodje legt nadat de game crasht. Het is overigens niet de eerste keer dat een Halo-game met dergelijke klachten te maken heeft want ook enkele Halo 3-gamers hebben over een soortgelijk probleem geklaagd.

Halo: Reach

Naast de verklaring van Microsoft wist ontwikkelaar Bungie vandaag ook nog wat nieuwe informatie te geven over hun aankomende game Halo: Reach. Zo laat scenarioschrijver Joseph Staten namelijk weten dat het verhaal van Halo 3: ODST nauw verbonden zal zijn met dat van Reach.

“In het Halo universum is altijd alles wel met elkaar verbonden, maar toen we ODST maakte hadden we het voordeel dat we wisten dat we er nog een zouden gaan maken”, zegt Staten. “Dus het was voor ons zeer logisch dat we deze verbanden gingen leggen tussen beide games.”

Buck

Of Buck, het hoofdpersonage uit Halo 3: ODST, ook in Reach zal terugkeren kan Staten echter nog niet met zekerheid zeggen. “Buck heeft zeer specifieke opvattingen over wat hij op de planeet Reach heeft gezien en we willen daar zeker wat van gebruiken. Maar of hij ook zelf in de game zal verschijnen daar praten we nog niet over.”

Halo 3: ODST ligt sinds 22 september exclusief in de winkels voor de Xbox 360. Halo: Reach staat gepland voor een release in herfst van 2010 en zal eveneens naar de console van Microsoft komen.