Capcom maakt vandaag bekend dat ze bezig zijn met Super Street Fighter IV en dat de game in de lente van 2010 naar de Xbox 360 en de PlayStation 3 zal komen. De game zal onder meer over enkele nieuwe personages beschikken.

Volgens producer Yoshinori Ono zal het vervolg op het populaire Street Fighter IV over acht nieuwe speelbare personages beschikken. Zo kunnen gamers straks onder meer vechten met oude bekenden T Hawk en Dee Jay, en zal ook de nieuwe vechtster Juri haar opwachting maken.

Verder zal de game een flinke berg aan upgrades en tweaks met zich meekrijgen die Capcom naar eigen zeggen heeft doorgevoerd naar aanleiding van feedback vanuit de community. De game zal dus stand-alone te spelen zijn en Yoshinori Ono belooft dat deze niet voor de volledige retailprijs in de winkels zal verschijnen.

Ultra combo’s

Naast de nieuwe personages zullen er ook nieuwe Ultra combo’s te gebruiken zijn voor de vechters die we al kennen uit de originele Street Fighter IV. Ook zijn er enkele aanpassingen gedaan aan de game-engine waardoor Super Street Fighter IV een iets ander gevoel moet geven dan de originele game.

Eerder deze maand maakte Natsuki Shiozawa van Capcom al bekend dat de uitgever en ontwikkelaar met nieuwe Street Fighter content bezig was, maar in welke vorm deze zou verschijnen bleef nog onduidelijk. Nu weten we dus dat het hier om Super Street Fighter IV gaat en dat de game over een half jaar naar de Xbox 360 en de PlayStation 3 zal komen.