Volgens Dan Greenawalt, de game director van Forza Motorsport 3, is geen enkele racegame op de markt vergelijkbaar met Forza 3.

Het racen in de auto wordt nergens zo goed gesimuleerd en het zal moeilijk zijn voor andere ontwikkelaars om dat te evenaren, meent hij.

“Ik speel veel racegames, waaronder pc racegames, en alles wat ik heb gezien is nog jaren verwijderd van wat wij doen,” zegt Greenawalt tijdens een Forza 3 event in Londen deze week.

Hij geeft aan dat hij zelfs het raceteam van McLaren heeft bezocht om te kijken met welke simulator zij werken. "Ik heb ook andere raceteams bezocht en hun simulators bekeken", aldus Greenawalt. 

Volgens hem leren de makers van Forza 3 daarvan en nemen zij ideeën over. "Ik denk dat het moeilijk is voor anderen om dat te evenaren."

Zesjarige

“We hebben de beste simulator die er is,” zegt Dan Greenawalt. “Je zult er geen kunnen vinden die zelfs maar in de buurt komt, dus ook als je alle instellingen uitzet en met koppeling rijdt, zul je nog steeds echt rijden. Zet je alle instellingen aan, dan zal een zesjarige het kunnen spelen.”

Vorige week werd de Forza Motorsport 3 demo beschikbaar gesteld op Xbox LIVE voor Gold Members. Hier zijn al vijf auto’s te gebruiken en kunnen rondetijden worden vergeleken met die van andere spelers.

Forza Motorsport 3 verschijnt exclusief voor de Xbox 360 en ligt op 23 oktober in de winkels.