Phil Spencer heeft laten weten dat Fable III wellicht speelbaar zal worden met Project Natal. “Het zou mij in ieder geval zeer zeker niet verbazen”, aldus de baas van Microsoft Game Studios.

“Lionhead Studios is voor ons een zeer innovatieve studio geweest. Zo krijgen we deze week bijvoorbeeld de release van Fable II Episodic, waarin ze Fable II nemen en deze in kleine stukken opbreken. Hierdoor kunnen mensen de content in hun eigen tempo aanschaffen”, vertelt Spencer.

“Volgens mij was Fable II een zeer goede release, waarmee ze nieuwe zaken aan de franchise hebben toegevoegd. Het zou mij zeer zeker niet verbazen als Natal in de toekomst aan de Fable-games wordt toegevoegd”, aldus de topman van Microsoft.

Zowel de nieuwe Natal-besturing als Fable III verschijnen naar verwachting in de tweede helft van 2010.

Verfrissend

Konden gamers in de eerste twee Fable-games nog uitgroeien tot de held van Albion, in Fable III zal het mogelijk zijn om 'heerser' van het rijk te worden. Hierbij zullen spelers zware beslissingen moeten nemen en moeilijke oordelen moeten vellen over hun onderdanen.

Toen Peter Molyneux de game vorige maand aankondigde liet hij weten hiermee iets nieuws en verfrissends te willen neerzetten.

“Een derde deel is altijd een probleem. Dit omdat het al snel een saaie bedoeling wordt en spelers het wel gezien hebben met een personage en de spelwereld”, zei de baas van Lionhead Studios. “Ik denk dan ook dat er fundamenteel iets mis is met RPG’s als Fable. Het is een systeem dat al sinds de jaren tachtig bestaat en ik zal deze bouwsteen oppakken en weggooien.”