Na meerdere malen de Xbox 360 onder vuur te hebben genomen heeft de Amerikaanse president Barack Obama dit weekend ook uitgehaald naar Sony’s PlayStation. Dit deed hij tijdens een toespraak over de scholing van de Amerikaanse jeugd.

Tijdens deze conferentie zei Obama dat de overheid niet verantwoordelijk is voor het opvoeden van de Amerikaanse kinderen en dat ouders hiervoor zelf hun verantwoordelijkheid moeten gaan nemen.

Hierbij werd wederom het onderwerp gaming door de president aangehaald omdat dit een belemmering zou betekenen voor de scholing van kinderen.

“De overheid kan die PlayStation niet voor je wegstoppen. Dit is iets dat alleen de ouders kunnen doen”, zei Obama.

In de speech liet Obama weten dat het wegstoppen van de PlayStation net zo belangrijk is als het op tijd in bed stoppen van de kinderen, ouderavonden organiseren op scholen en kinderen bij hun huiswerk helpen.

Vrij uurtje

Eerder had de Amerikaanse president al meerdere malen de Xbox 360 aangehaald als een negatieve invloed op de jeugd. Zo zei hij begin deze maand in een toespraak over de gezondheid van kinderen dat zij niet ieder vrij uur ‘voor de tv of met de Xbox’ moesten doorbrengen, en in juli droeg hij ouders op om de Xbox ‘weg te stoppen’.