Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft prijst vandaag de samenwerking met Microsoft voor Splinter Cell: Conviction, en laat weten dat hun aankomende game volledig gebruik zal gaan maken van de mogelijkheden die de Xbox 360 te bieden heeft.

“We hebben momenteel een zeer sterke samenwerking met Microsoft”, vertelt producer Alexandre Parizeau. “En uiteraard zullen we er alles aan doen om er zeker van te zijn dat de ervaring volledig te danken is aan alle mogelijkheden van de Xbox 360. Ik wil graag zien dat als de game straks in de winkels ligt dat de disc samensmelt met je Xbox 360. Het is gemaakt voor deze console, en dat zal het bewijzen ook!”

Hoewel veel uitgevers er voor kiezen hun games op een zo groot mogelijk aantal platformen aan te bieden, laat Parizeau juist weten dat het zeer prettig is om een game exclusief te houden. “Het is namelijk zeer cool om al je technologie te kunnen richten op één platform, en om de mogelijkheden hiervan volledig uit te buiten.”

Feedback

“We werken nu al een hele tijd met Microsoft samen. We hebben dan vooral veel contact met hun technische mensen en krijgen hierbij zeer nuttige feedback op allerlei terreinen. We zijn dan ook erg tevreden met deze partner”, aldus een zeer enthousiaste Parizeau.

Splinter Cell: Conviction is alweer het vijfde deel uit deze bekende Tom Clancy-serie, en zal wederom Sam Fisher in de hoofdrol krijgen. De game speelt zich twee jaar na de avonturen van Splinter Cell: Double Agent af. Zijn terugkeer bij Third Echelon verloopt echter moeizaam en na een ongelukkige samenloop van omstandigheden neemt Sam dan ook afscheid van de geheime dienst.

Vorige week werd duidelijk dat Splinter Cell: Conviction vanaf 25 februari in de Nederlandse winkels zal liggen voor de Xbox 360 en de pc.