Capcom laat weten dat Resident Evil 6 zeker zal verschijnen maar dat de uitgever en ontwikkelaar nog niet heeft besloten wie de producer van deze game zal worden. Ook wordt duidelijk waarom er geen Wii-versie van Resident Evil 5 zal verschijnen.

“Om eerlijk te zijn, we hebben nog geen producer aangewezen voor Resident Evil 6”, zegt Jun Takeuchi, producer van Resident Evil 5 en Lost Planet 2. Wel weet hij te verklaren waarom het nieuwe deel uit de horror shooter-serie meer op het laatste deel zal lijken dan op Resident Evil 4.

“Ik denk dat Resident Evil 4 een geweldige game was, maar het waren toch vooral de maniakale spelers die zich tot de game voelden aangetrokken. Met Resident Evil 5 wilde ik de serie naar een breder publiek brengen en ik denk dat het belangrijk is dat we hetzelfde doen met het volgende deel”, aldus Takeuchi over het vervolg op een game die inmiddels vijf miljoen keer is verscheept.

Wii-games

Onderdeel van Capcom’s strategie om de Resident Evil-serie naar een breder publiek te brengen zijn de titels die voor de Wii gemaakt worden. Sinds de aankondiging van Capcom dat Resident Evil 5 straks te besturen zal zijn met de nieuwe Motion Controller voor de PlayStation 3 gaan er ook geruchten rond over een eventuele Wii-versie van de game.

Volgens Jun Takeuchi zal een Wii-versie van Resident Evil 5 echter niet snel het levenslicht zien. “Door het verschil in hardware specificaties van de Wii en de PlayStation 3, zal het poorten van deze game zeer moeilijk worden. We hebben hier momenteel dan ook zeker geen plannen voor”, aldus de producer.

Director's Cut

Vorige week werd duidelijk dat Capcom een Director’s Cut-editie van hun laatste RE-game in de maak heeft en dat deze op de PlayStation 3 te spelen zal zijn met de Motion Controller. Tijdens de presentatie liet Takeuchi zien hoe de game straks te spelen is met een DualShock-controller in de ene hand, en de Motion Controller in de andere. De nieuwe versie van Resident Evil 5 zal in de lente van 2010 moeten gaan verschijnen.