AMSTERDAM / Daft Punk heeft niet alleen muziek geleverd voor DJ Hero, maar het vaak als robots verkleedde muziekduo maakt ook zelf zijn videogame-debuut in de Activisions game.

Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo braken in de jaren negentig bij het grote publiek door als Daft Punk met het nummer Da Funk en genieten wereldwijd de nodige faam als DJ’s.

Het was al bekend dat meerdere nummers van het duo, zoals Da Funk, te mixen is in DJ Hero, maar nu stelt het tijdschrift Rolling Stone dat Daft Punk zelf speelbaar zal zijn.

Daft Punk verschijnt tijdens optredens zelden zonder kostuum en daarom zal de speler in DJ Hero de bekende robotpakken van de artiesten aan mogen trekken.

Exclusieve tracks

Bovendien kunnen nummers gemixed worden in decors van Daft Punks eigen shows. Daft Punk zou de game gebruiken om elf exclusieve tracks uit te brengen.

Deze nummers zijn mash-ups van Daft Punks eigen tracks en populaire nummers van Queen, No Doubt en Young MC. Vanaf oktober kunnen spelers als Daft Punk platen draaien in DJ Hero op de PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360 en de Wii.

Kurt Cobain

De uitgever dacht voor haar andere muziekgame, het gister verschenen Guitar Hero 5, ook toestemming te hebben voor de gelijkenis van een bekende artiest.

Activision lag de afgelopen dagen onder vuur, omdat Courtney Love woedend is dat gamers in Guitar Hero 5 als Kurt Cobain nummers van andere muzikanten kunnen spelen. Activision reageerde op haar boze uitlatingen met de mededeling dat Love zelf de overeenkomst heeft getekend.

Love laat het er niet bij zitten. Inmiddels heeft de getroubleerde weduwe via haar advocaat laten weten dat ze eist dat Activision Cobains imago beschermt. Volgens de advocaat heeft Activision met de overeenkomst namelijk geen toestemming om Cobains naam en gelijkenis te pas en te onpas te gebruiken voor de game en hem daarmee te 'denigreren'.

De advocaat voegt daar aan toe dat hij en Love hopen dat Activision eerst zelf actie onderneemt om te voorkomen dat Cobain nog langer een speelbaar personage is.