Apple-baas Steve Jobs heeft vandaag laten weten dat ze de iPod Touch op dit moment voornamelijk beschouwen als een game-apparaat. “In het begin hadden we echt geen idee hoe we de Touch in de markt moesten zetten”, aldus Jobs.

“Was het een iPhone zonder de ‘phone’? Was het een zakcomputer? Wat er gebeurde – zoals de consument ons vertelde – was dat zij het langzaam als een game-apparaat begonnen te zien”, vertelt hij. “We zijn het toen op die manier gaan promoten en het ging ineens als een trein.”

“Waar we ons toen op zijn gaan richten is het omlaag brengen van de prijs naar 199 dollar. We hoeven er zelf niet eens nieuwe dingen voor uit te geven. We moeten de prijs gewoon op een niveau krijgen waarbij iedereen het zich kan veroorloven”, aldus Jobs.

App Store

Ook vice president Phil Schiller geeft aan dat het goed gaat met de iPod Touch en dat met name de App Store uitstekende zaken doet. Zo liet hij weten dat er momenteel 21.178 games via de downloadservice beschikbaar zijn, tegenover 607 games voor de PSP en 3.680 titels voor de Nintendo DS.

Op dit moment zegt Apple dat er reeds 50 miljoen gebruikers zijn met een iPhone of iPod Touch, waarmee ze vrijwel gelijk staan aan de PSP van Sony. Alleen Nintendo loopt met de DS nog ver voor op Apple want hiervan zijn inmiddels al meer dan 100 miljoen units verkocht.