Onder de werktitel Project Needlemouse is SEGA momenteel bezig met een nieuwe Sonic the Hedgehog-game. Deze moet in 2010 verschijnen en zal terugkeren naar de 2D-roots van het game-icoon.

SEGA laat weten dat de game vanaf de grond opnieuw wordt opgebouwd en dat deze straks in high definition te spelen zal zijn. “Old school Sonic-fans vragen al zeer lang naar een terugkeer van Sonic naar de 2D-gameplay”, zegt Ken Ballough, associate brand manager bij SEGA Amerika.

“Velen vonden de dag-levels in Unleashed erg goed, maar wilde het liefst een game zien die gelijk was aan de eerste games van de Genesis. Project Needlemouse is de eerste cruciale stap om Sonic weer terug te brengen naar zijn 2D-roots”, aldus Ballough.

Kwaliteitsprobleem

Eind juli liet Sean Ratcliffe, vice president of marketing bij SEGA Amerika, al weten dat ze het kwaliteitsprobleem van de laatste Sonic-games erkennen. “Maar de kwaliteit hiervan zal in de loop der tijd zeker verbeteren”, zei Ratcliffe. “Het is niet iets waarvan je op een ochtend zegt, ‘Weet je wat? We gaan vandaag de kwaliteit van deze franchise eens verbeteren.’ Er gaat echt enorm veel werk zitten in het verbeteren van kwaliteit.”

Sonic the Hedgehog verscheen voor het eerst in 1991 op de SEGA Mega Drive. Mede door de release van verschillende Sonic-games groeide SEGA in de jaren negentig al snel uit tot een van de populairste consolefabrikanten. Sindsdien wordt Sonic naast Nintendo’s Mario nog steeds gezien als een van de bekendste gamepersonages.

De twee voormalige rivalen verschenen vorig jaar overigens zeer succesvol samen in Mario & Sonic at the Olympic Games. Een game die later dit jaar een vervolg krijgt in de vorm van Mario & Sonic at the Olympic Winter Games.