AMSTERDAM - De director van Forza Motorsport 3, Dan Greenawalt, ziet Project Natal wel zitten. Hij heeft al verschillende ideeën over hoe hij de nieuwe besturingsmogelijkheden kan integreren in een racegame. Hiermee zou het genre een hele nieuwe richting in kunnen slaan.

“Voor mij komt het neer op de visie die ik voor ogen had in 2002: Maak van gamers autoliefhebbers en van autoliefhebbers gamers,” zegt hij in een interview met Xbox World 360 Magazine. “Die passie voor auto’s intrigeert me als game designer.”

“Wat me het meest fascineert aan Natal is de mogelijkheid om mensen echt bij auto’s te betrekken, ze aanraken, deuren openmaken, auto’s verbrijzelen, onderdelen eruit halen, dat gevoel van bewegen en spelen in een auto,” zegt hij.

“Is dat wat Forza 4 is? Ik heb geen idee, maar ik ben blij dat ik de controller weg kan halen en mensen nog enthousiaster kan maken over auto’s.”

Racen zonder controller is niet alleen de wens van Dan Greenawalt. Een demoversie van Burnout is al met Natal uitgerust en wordt momenteel getest. Forza 3 ligt vanaf 30 oktober in de winkels en verschijnt exclusief voor de Xbox 360.