Tijdens een lezing bij de CESA Developers Conference in Japan heeft Sony haar licht laten schijnen over de toekomst van PlayStation Home. Zo liet Masami Kando onder meer weten dat ze een Robot Pet in ontwikkeling hebben.

Home ontwikkelaar Kando liet tijdens zijn presentatie twee verschillende tech-demo’s zien voor de Home-omgeving. Een daarvan toonde aan dat het mogelijk was om radio uitzendingen, podcasts, en televisiereclames gelijktijdig te laten afspelen bij verschillende gebruikers.

De tweede demo liet zien hoe het in de virtuele omgeving mogelijk was om een persoonlijk huisdier in de vorm van een robot te verzorgen en hier mee te spelen. Het kleine robotje beweegt zichzelf volgens Kando vrijuit door de Home-omgeving en reageert op alle dingen die de speler zegt en de manier waarop hij beweegt.

Solo-spelers

Dit virtuele huisdier moet volgens de ontwikkelaar vooral een leuke ervaring worden voor de solo-spelers met een PS3. Hoewel de tech-demo’s zaken laten zien die Sony graag in Home ziet verschijnen, liet Kando wel weten dat geen van beide zeker is van een officiële release.

Wel zei hij dat PlayStation 3-bezitters een toekomstige update voor Home mogen verwachten die een directe toegang tot de PlayStation Store mogelijk moet maken. Hierdoor kunnen spelers bijvoorbeeld demo’s downloaden om vervolgens direct weer in een online speelsessies terug te keren.

Versie 1.3

Ergens deze maand komt Sony met versie 1.3 van Home welke het eindelijk mogelijk zal maken om games direct vanuit Home te starten. Sony beloofde deze mogelijkheid al voor de lancering van PlayStation Home, maar spelers moeten vooralsnog eerst Home verlaten om een game te kunnen starten.

De grote update voegt meerdere nieuwe mogelijkheden toe aan PlayStation Home. Zo kan het winkelend publiek voortaan zowel kleren als meubels previewen, wat inhoudt dat je eerst in 3D items kunt passen of plaatsen, voordat je besluit of je het wilt aanschaffen. Bovendien zijn sommige objecten te huren in plaats van te kopen. Daarnaast introduceert versie 1.3 enkele nieuwe objecten en levensmiddelen.