In Assassin’s Creed II zal religie een grotere rol gaan spelen dan in het eerste deel het geval was. Volgens creative director Patrice Desilets zal de strijd tussen de Templars en de assassin’s hierbij wederom centraal staan.

Desilets weet verder te melden dat spelers in Assassin’s Creed II meer te weten zullen komen over het complot waarvan in het eerste deel het een en ander bekend werd gemaakt. Hierdoor wil de ontwikkelaar ervoor zorgen dat beide delen met elkaar verweven worden ondanks het feit dat we met een nieuwe hoofdpersoon spelen.

Echter zal Desmond Miles – een belangrijk personage uit het eerste deel – ook in Assassin’s Creed II een “cruciale rol krijgen toebedeeld.” Wat zijn rol hierin zal zijn is echter nog niet duidelijk. Naast de personages en het plot wist de creative producer van Ubisoft ook het een en ander te vertellen over de verbeterde gameplay waar het vervolg over moet beschikken.

Zakkenrollen

“In AC1 was het publiek een obstakel, maar dit maal zal het een mogelijkheid betekenen”, vertelt Desilets. Zo zal het volgens hem mogelijk worden om van iedereen de zakken te rollen voor geld. Daarnaast zullen de mensen niet langer doelloos rondlopen maar heeft iedereen een bepaald doel in de stad.

Desilets onthult ook dat Assassin’s Creed II enkele overeenkomsten zal vertonen met de Prince of Persia-serie. Zo zullen er puzzel-achtige elementen in de game verwerkt zitten waarbij hoofdpersoon Ezio met acrobatische trucs door een bepaalt stuk moet zien te komen. Volgens Ubisoft zit er ongeveer vier tot vijf uur aan ‘Prince of Persia-gameplay’ in de game verwerkt.

Inspiratie

Vorige week liet Desilets al weten dat hij nog lang niet klaar is met Assassin’s Creed, omdat hij nog voldoende inspiratie heeft voor een derde deel. “Ik heb veel verschillende ideeën, maar ik ben nog niet klaar om ermee aan de slag te gaan. Ik denk dat ik nog genoeg energie over heb om dit voort te zetten”, aldus de creative producer. Ubisoft heeft zelf ook al eens laten doorschemeren dat de franchise een trilogie moest worden.

Assassin’s Creed II verschijnt op 20 november voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.