Tijdens een panelgesprek over Halo 3: ODST heeft Bungie aangekondigd dat Fourth Wall Studios een meta-game voor de nieuwe Halo-titel heeft ontwikkeld. Dit sub-plot in de vorm van ‘Sadie’s Story’ staat geheel los van de main-campaign in ODST.

Deze meta-game zal het verhaal vertellen van Sadie, een nieuwe bewoner van New Mombasa. Dit nieuwe personage wordt in de game gevolgd vlak nadat de aanval van de Covenant plaatsvond maar nog voordat de ODST’s arriveerden. Terwijl je als speler door de main campaign van ODST loopt zal je deze tweede verhaallijn langzaam ontrafelen.

Tijdens de presentatie ging Joe Staten van Bungie niet al te veel in op de details van deze nieuwe verhaallijn. Wel wist hij nog te melden dat Sadie’s Story verwant zal zijn aan de hoofdverhaallijn in de game. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van een compleet nieuwe cast en het sub-plot wordt mede-ontworpen door Ashley Wood.

Halo: Reach

Ook kwam Bungie’s nieuwe project Halo: Reach tijdens het panelgesprek voorbij, maar erg veel lijkt de ontwikkelaar hier nog niet over kwijt te willen. “Uiteraard zijn we nu zeer blij met de aankomende release van ODST, dus we willen nog niet al teveel praten over het model van volgend jaar als deze nog niet eens de fabriek uit is”, vertelt community director Brian Jarrard.

“Maar er komt volgend jaar een beta van Halo: Reach aan, dus het enige dat jullie moeten doen is afwachten. Als je direct vanaf het begin onderdeel wilt zijn van Reach doe je er verstandig aan een ODST-disc binnen handbereik te houden”, aldus Jarrard.

Onwaarschijnlijk

Bungie liet verder weten dat downloadbare content voor Halo 3: ODST op dit moment zeer onwaarschijnlijk is maar dat het wellicht iets is om in de toekomst te gaan overwegen. Halo 3: ODST verschijnt op 22 september exclusief voor de Xbox 360.

In Halo 3: ODST zal de gamer als Rookie op zoek moeten gaan naar vier andere ODST-teamleden. Hierbij zijn enkel de laatste locatiepunten van hen bekend en zal aan de hand daarvan verder onderzoek moeten worden verricht op New Mombasa.

Eenmaal op de locatie zal er een flashback gespeeld kunnen worden waarin het vermiste teamlid bestuurd wordt. Omdat in ODST de superkrachten van de Master Chief ontbreken, zal de game-ervaring volgens Bungie een stuk intenser moeten worden.