De lange levensloop van de PlayStation 3 is een van de speerpunten in Sony’s strijd met de concurrent, maar het bedrijf denkt dat de console ook langer houdbaar blijkt dan haar eigen producten.

Andrew House, baas van Sony Europa, wil de twee consoles eigenlijk niet vergelijken, maar geeft toch aan dat hij gelooft dat de PlayStation 3 veel langer mee zal gaan dan de PlayStation 2. Dit ligt volgens hem vooral aan de extra functies die de console heeft. House gelooft dat elke generatie hardware meer kwaliteit en een betere ervaring biedt en dus een grotere houdbaarheid heeft.

De PlayStation 3 heeft door die uitgebreide functionaliteit daarom een langere levenscyclus dan de PlayStation 2. "Laten we niet vergeten dat de PlayStation 2 niet echt een robuuste netwerkervaring bood", zegt House. Toch verkoopt de PlayStation 2 nu nog steeds erg goed en ondanks dat die console al tien jaar op de markt is, is het eind volgens House nog niet in zicht.

3D-technologie

Sony is de afgelopen tijd vaak in het nieuws met uitspraken over de PlayStation 3, vooral nu de hardwarefabrikant zich richt op veel nieuwe producten, zoals de dunne versie van de PlayStation 3, een motion controller en 3D-technologieën. Sony liet recent weten dat het bedrijf met de console een volledige media-ervaring wil gaan creëren voor de consument.

Een woordvoeder van Sony toonde gister al een eerste 3D-versie van Wipeout HD en zei zelfs dat volgend jaar alle PS3-games met een software-update in 3D te spelen zijn. Dat laatste blijkt inmiddels echter een verspreking: Sony stelt nu dat ze eerst nog onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van gaming en dat er ook nog geen concrete plannen zijn voor een release.