Behalve dat Capcom serieus nadenkt over nieuwe content voor Resident Evil 5, zegt het bedrijf dat ze aan niet eerder aangekondigde projecten bezig zijn voor de pc.

Vice-president Christian Svensson stelt in een interview dat Capcom zich momenteel richt op de vele ideeën en suggesties van fans voor mogelijk nieuwe downloadbare content voor Resident Evil 5. Toen spelers lieten weten dat ze graag meer DLC voor de zombieshooter willen, vroeg Svensson wat die spelers zelf aan extra content willen zien.

Hierop kwamen volgens Svensson letterlijk honderden reacties waardoor Capcom nu serieus overweegt om dit te gebruiken voor de ontwikkeling van downloadbare content. Svensson wil de nieuwe content echter niet officieel bevestigen en of

de vele ideeën van fans uiteindelijk geschikt zijn, moet dus nog

blijken. Eerdere DLC voor de game kreeg wat kritiek van spelers, omdat deze enkel twee extra game-modes voor de multiplayer bood.

Pc-games

Ook wilde Svensson nog niet te veel kwijt over Capcoms andere projecten, zoals de pc-versie van Resident Evil 5 die over een paar weken op 18 september zal verschijnen. Wel bevestigde Capcoms topman dat het bedrijf aan enkele geheel nieuwe games werkt.

De ontwikkeling van minstens een van die nog niet aangekondigde games is gericht op pc-spelers. Dit betekent niet dat het een exclusieve titel wordt, want volgens Svensson kan de game uiteindelijk ook voor de consoles uitkomen, maar de focus ligt nu vooral bij de pc.

Vechtgames

Deze nieuwe projecten betreffen overigens geen vechtgames, want Capcom heeft die voorlopig niet in de planning staan. Svensson denkt dat de ontwikkelaar de laatste tijd redelijk veel vechtgames heeft uitgebracht, waaronder Street Fighter IV, en vindt het daarom nu even welletjes.