Sony Europa heeft vandaag tegenover website VG247 bevestigd dat Europese gamers pas volgend jaar met de remake van God of War en God of War II aan de slag kunnen.

“We bekijken momenteel de verschillende opties om God of War I en II naar SCEE-consumenten te brengen op de PS3”, zegt een woordvoerder van Sony.

“Echter zal het niet meer mogelijk zijn om de games nog dit kalenderjaar uit te geven. In de loop der tijd zullen we met aanvullende informatie komen”, aldus Sony.

Eerder deze week maakte Sony bekend dat ze de eerste twee delen uit de God of War-franchise op één Blu-ray dics zullen gaan uitgeven voor de PlayStation 3.

De oorspronkelijke PlayStation 2-games zullen zo speelbaar zijn op 720p en voorzien worden van Trophies. Echter zullen enkel Amerikaanse gamers dus dit jaar al met de bundel aan de slag kunnen.

Trilogie

De Europese release van deze God of War Collection gaat naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe God of War III voor welke gepland staat voor een release in maart 2010.

God of War III moet de trilogie compleet maken en als het aan director Stig Asmussen ligt zal het ook echt de laatste God of War-game worden. “Persoonlijk weet ik niet welk pad de serie hierna zal volgen. Ik hoop alleen dat dit het einde is”, aldus Asmussen onlangs.