Electronic Arts heeft een tegen-aanklacht ingediend tegen familieleden van de jaren ’30 bankovervaller John Dillinger. Dit om officieel toestemming te krijgen de naam Dillinger te gebruiken voor bepaalde guns in de Godfather-games.

Zo werd in de eerste Godfather-game de naam ‘Dillinger Tommy Gun’ gebruikt en was ‘Modern Dillinger’ in het tweede deel aanwezig. Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat de kleinzoon van de halfzus van de gangster zowel de naam als het uiterlijk van John Dillinger heeft laten patenteren.

Volgens de wet in de staat Indiana geldt een dergelijk pantent tot honderd jaar nadat een persoon is overleden. En aangezien Dillinger in 1934 door agenten werd doodgeschoten heeft het familielid dus nog enige tijd recht op het patent. Afgelopen juli had een advocaat van Dillinger LLC dan ook contact opgenomen met EA en ze beschuldigd van patentbreuk en het schenden van Dillinger’s rechten.

Dillinger Days

Dillinger LLC eist enkele miljoenen dollars van Electronic Arts maar de uitgever komt nu dus met een tegen-aanklacht waarin ze eisen dat ze gewoon gebruik mogen maken van de naam. Dillinger LLC ziet zeer scherp toe op het gebruik van de naam van de beroemde bankovervaller. Zo klaagden ze in 2007 zelfs een hotel aan dat voor haar gasten de Dillinger Days had georganiseerd.

Dat de naam Dillinger in toekomstige Godfather-games nog gebruikt gaat worden is overigens zeer klein. Tijdens de afgelopen E3 liet Frank Gibeau van EA Games namelijk weten dat ze klaar zijn met de franchise. "We gaan er echt niet nog een maken”, aldus de president van EA Games.