Electronic Arts heeft vandaag een grote patch vrijgegeven voor Battlefield 2. De update van maar liefst 2GB zorgt er onder meer voor dat de uitbreidingen Armored Fury en Euro Forces voor iedereen gratis te spelen zijn.

Verder voegt de update de Highway Tampa en Blue Pearl maps aan de online-shooter toe, en zal de game nu speelbaar zijn onder Windows Vista. Ook is Battlefield 2 voortaan in breedbeeld te spelen en kan de game meer dan 2GB aan RAM-geheugen gebruiken.

Vandaag wordt ook duidelijk dat Empire: Total War deze maand een patch zal krijgen. Volgens ontwikkelaar Creative Assembly zal deze er vooral voor zorgen dat de kunstmatige intelligentie een niveau hoger wordt. Verder zullen er ook enkele extra gevechten beschikbaar komen in de vorm van Battle of Rossbach en Battle of Fontenoy, en het zal voor de missle cavalry mogelijk zijn om te herladen terwijl ze zich verplaatsen.

Conflicten

Empire: Total War verscheen begin maart exclusief voor de pc en is het vijfde deel uit de populaire Total War-serie. De game speelt zich af in de 18e eeuw, een periode die werd gekenmerkt door wereldwijde conflicten en technologische vooruitgang. Hierbij komen vooral thema’s aan bod als de industriële revolutie, Amerika’s strijd om onafhankelijkheid en de globalisering van oorlog op land en zee.